Paranormaal is normaal

 

Apparatuur

Deze apparaten worden gebruikt tijdens onze onderzoeken.

Ghostbox P-SB7

De Ghostbox scant razendsnel door AM/FM frequenties. Hierdoor creëer je "White Noise". Dit is het geruis wat je hoort als je scant met een radio. Het blijkt door vragen te stellen, entiteiten door middel van de "White Noise" makkelijk een antwoord kunnen geven op vragen die gesteld worden.

Camcorders met nachtvisie

Deze camcorders gebruiken wij om beeldmateriaal vast te leggen. De nachtvisie is om in het donker goed te kunnen filmen en eventuele entiteiten vast te leggen. De camcorders worden tijdens het onderzoek op 2 manieren gebruikt. 1. Als vaste camera op bepaalde plekken 2. Als camera die door de onderzoeker wordt vastgehouden tijdens een doorloop van de locatie.


Echovox

Echovox is een real-time versterkt opname systeem die wordt gebruikt om een bed van willekeurige chaotische geluid te creëren met behulp van echo. Vertragingstijd kan worden ingesteld van 0-10 seconden . Dit betekent dat wat je hoort is de eigenlijke audio dat wordt opgenomen op de harde schijf in real-time.


K2 EMF meter

Een K2 meter wordt gebruikt om met een entiteit te communiceren of op te sporen. De meter bevat een aantal LED lampjes die oplichten zodra een entiteit in de buurt van de meter komt. Dit apparaat is een van de meest gebruikte tools over de wereld.

DT-1130 Elektrostatische meter

Met een Elektrostatische meter kun je elektrostatische velden meten. Het blijkt dat entiteiten bestaan uit elektromagnetische en elektrostatische energie. Hiermee kun je proberen te achterhalen op welke plekken de entiteiten zich bevinden.

Digitale Voice Recorder

Met een digitale voice recorder kunnen we E.V.P.'s opvangen. E.V.P. staat voor Electronic Voice Phenomena, of wel bandstemmen. Door middel van vragen stellen is later terug te horen wat de eventuele antwoorden zijn.


Lasergrid

Met deze lasergrid kun je samen met een videocamera vastleggen of er een entiteit zich beweegt binnen het laserveld. Wat niet altijd zichtbaar is voor het blote oog, wordt hiermee zichtbaar.


Foto camera's

Uiteraard maken we tijdens de onderzoeken foto's op de locaties. Vaak genoeg vindt men later tijdens de analyse gedaantes of andere vreemde objecten terug op de foto's. 

Beweging sensoren 

De beweging sensoren plaatsen wij tijdens een onderzoek op plekken waar we zelf niet aanwezig zijn. Zodra er een entiteit door de sensor beweegt gaat deze af en met behulp van een camera hopen wij dan eventuele activiteiten op te vangen.

 

Infrarood verlichting op accu

Op locaties waar geen elektriciteit aanwezig is, maken we gebruik van extra infrarood verlichting aangesloten op een accu. Dit licht kunnen we niet met het blote oog zien. Onze camera's kunnen dit licht wel opvangen. Hierdoor krijgen we betere video materiaal. 

Laser thermometer

Met deze thermometer kunnen we de temperatuur verschillen meten die kunnen voor komen wanneer een entiteit de energie gebruikt om zich te manifesteren. Het kan dan ook gebruikt worden door te vragen of hij/zij de temperatuur wil beïnvloeden, zodat wij het kunnen vastleggen.